corydoras panda (Pandapantsermeerval)

Algemene naam: Pandapantsermeerval
Wetenschappelijke naam: corydoras panda
Herkomst: Amazone in Peru
Grootte: 5 cm
Levensduur: 5-16 jaar 

corydoras panda (Pandapantsermeerval) is een vis uit de familie van de pantsermeervallen. Net als alle pantsermeervallen heeft ook deze soort baarddraden. Hij wordt tot 5 cm lang en leeft het best in temperaturen van 22-28°C. De vis wil, net als alle andere leden uit de Corydoras-familie, met zijn kop in zand kunnen woelen. Een aquariumbodem dient daarom deels of in zijn geheel met enkele centimeters aquariumzand bedekt te zijn. Als het materiaal op de bodem te grof is kunnen er baarddraden afbreken

corydoras panda (Pandapantsermeerval)

Herkomst
De Corydoras panda is afkomstig uit de bovenloop van de Amazone in Peru. Ze bewonen daar zowel de zwart- als helder water stroompjes en beekjes. In de lente kan de temperatuur van het water behoorlijk zakken door het smeltwater uit de Andes, de temperatuur kan dan zakken tot zo’n 19 graden Celsius.

Beschrijving:

Met ongeveer een lengte van 5 centimeter is de Corydoras panda niet groot maar ondanks zijn kleine formaat is hij nauwelijks schuw te noemen. Deze vis dankt zijn naam aan de zwarte vlekken net als de panda beren, eentje op zijn kop ter hoogte van zijn oog, en eentje aan het begin van zijn staart. Zijn kleur is meestal wit/beige.

Ze vinden het zijn wanneer er in het aquarium wat ruimte wordt vrijgehouden dan zal de Corydoras panda hier veel te vinden zijn, de bodem aftastend op zoek naar voedsel. Om zijn baarddraden niet te beschadigen is in ieder geval op deze open ruimte een bodem van zand aan te raden. Dit visje kan met zijn kop tot over zijn ogen het zand in duiken. Zorg ook dat het wateroppervlak open blijft, ze gaan namelijk weleens aan het oppervlak ademhalen (darmademhaling, ze slikken de lucht in en persen die dan door de darmen).

De mannen en vrouwen worden ongeveer even groot (5 centimeter), ondanks dat hun uiterlijk hetzelfde is zijn vrouwen toch te herkennen aan de vollere buikpartij, dit is overigens pas te zien als de vissen volwassen zijn.

Aqaurium specificaties:

Het mooist is een bak van 80 cm of groter en dat de temperatuur tussen de 20 en 25 graden is. De PH waarde van het water tussen de 6.5 en 7.5

Welke vissen gaan samen met corydoras panda (Pandapantsermeerval)?

Wannneer je corydoras in je bak heb wil je natuurlijk ook andere leuke vissen let hier bij op dat de vissen groter zijn.
Ontdek meer van DierenEnZo.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

0

Je winkelwagen