Lepidodactylus lugubris (Rouwgekko)

Lepidodactylus lugubris (Rouwgekko)

Herkomst :
De Lepidodactylus lugubris (Rouwgekko) heeft een zeer groot verspreidingsgebied lopend van Zuidoost-Azië, Indonesië tot in Australië. In verschillende delen van Midden en Zuid Amerika is de Lugubris geïntroduceerd van Mexico tot Chili, ook op de Galapagos eilanden en Hawaï. Het grote verspreidingsgebied heeft de Lugubris te danken aan zijn grote aanpassingsvermogen.

Kleur:
Grijsbruin tot lichtbruin met op het midden van de rug een brede lichtere gemarmerde streep.
de Lugubris kan echter van kleur veranderen net zoals de meeste gekko`s

Leefgebied:
Zowel in bossen als rots landschappen en gecultiveerde landschappen komt hij voor.

Verzorging: 
de Lugubris is een hele makkelijke soort die zeer goed in een terrarium te houden is, ook in een vochtig regenwoud paludarium samen met Dendrobaten doet deze soort het prima en stelt geen extra eisen, terrarium/paludarium grote vanaf 40x40x40cm
Temperatuur overdag 22-30C, `s nachts 15-22 C
Daarom is deze kleine gekko zeer geschikt om bij Gifkikkers te houden

De Lugubris is vooral nacht actief, maar ook overdag laten ze zich regelmatig zien

Uiterlijke kenmerken:
hij kan oongeveer 10 centimeter worden inclusief staart die ongeveer uit de helft van de lichaamslengte bestaat. De kleur varieert echter tussen verschillende populaties en de gekko kan net zoals veel familieleden van kleur veranderen. zit hij op een donkere achtergrond is hij donker zit hij op bijvoorbeeld glas is hij zeer licht.

Voortplanting:
De gekko is tweeslachtig, wat wil zeggen dat een vrouwtje zich kan voortplanten zonder dat daarbij een mannetje aan te pas komt. Het merendeel van de exemplaren bestaat dan ook uit vrouwtjes, mannetjes komen wel voor maar zijn zeldzaam. Omdat vrouwtjes zich het hele jaar kunnen voortplanten worden populaties snel groter. Het voedsel bestaat uit ongewervelden, kleine krekeltjes, spinnetjes en fruitvliegjes.

Lepidodactylus lugubris

Ontdek meer van DierenEnZo.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

0

Je winkelwagen