Dessert bedding 20 liter
Beurs Product

Dessert bedding 20 liter

24.95

uitverkocht

Artikelnummer: 10.762122 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Dessert bedding 20 liter

Desert Bedding
Speciale terrariumaarde voor woestijn- en savanneterrariums
Ideaal voor Baardagamen, de Uromastyx, de Halsbandleguaan en vele andere bewoners van droge gebieden

–          Speciaal aardemengsel met zand en leem
–          Natuurlijke look
–          Goede graafmogelijkheden, ideaal voor het aanleggen van holen
–          Natuurlijke vochtigheid in diepere schachten
–          Zuiver natuurproduct

Lucky Reptile Desert Bedding is een kant-en-klaar aardemengsel, dat ontwikkeld is voor droogterrariums. Tegen langlopende meningen in, bestaat slechts het kleinste deel van de droogteregio’s van de aarde uit zandwoestijnen en de weinige dieren daar, leven op rein zand, daar waar vele soorten dit echter mijden. Voor deze reptielen werd Desert Bedding, de natuurlijke bodemgrond in droge regio’s, ontwikkeld en dit biedt de dieren de optimale omstandigheden. De hoge aarde- en leemaanwezigheid maakt het voor de dieren mogelijk, om, zoals in de natuur, holen en constructies aan te leggen.

Vele woestijnreptielen graven deze constructies niet enkel uit als verstoplocatie, maar leggen deze vaak aan op plaatsen waar nog restvochtigheid aanwezig is. De lichte vochtigheid koelt en zorgt er gelijktijdig voor dat de dieren zelf niet zoveel water verdampen. Bovendien zijn niet weinig reptielen in woestijngebieden in staat vochtigheid via de huid op te nemen. Bij de ontwikkeling van Desert Bedding werd er extra aandacht besteed aan het substraat, dat dit ook, wanneer de oppervlakte uitdroogt, in de diepte de vochtigheid behoudt.

Desert Bedding wordt als losse gezeefde aardemengsel geleverd, zo dat het als losse bescherming in het terrarium kan ingebracht worden. Alternatief kan door toevoeging van water, de bodem dichter gemaakt worden, zodat een grijpvast, stabiel en instortveilig substraat ontstaat. Meng Desert Bedding in een verhouding van 4:1 met water, zodat u een mortelachtige massa overhoudt waarmee u hele landschappen in het terrarium kan maken.
Geschikt voor het gebruik met bodemverwarmingsinstallaties

0

Your Cart